04.-08., veljače 2019.godine u svim odjelima razredne nastave OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Livnu, održana su predavanja i radionice koje tradicionalno organizira Dog’s Trust fondacija.

Fondacija Dog’s Trust, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, jedna od najvećih svjetskih organizacija za skrb pasa, podržava uspostavljanje zakonskog, humanog i održivog sustava za upravljanje populacijom pasa, kakav imaju sve razvijene evropske zemlje, kroz programe koje financira, koordinira, nadgleda i sprovodi u suradnji s lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini.

Besplatne Dog’s Trust radionice višestruko su korisne, kako za djecu i školu, tako i za zajednicu u cjelini.

Prosvjetni djelatnici cijene ovakav vid edukacije jer doprinosi unapređenju i osuvremenjavanju nastave. Učenici se vesele  predavanjima i radionicama, aktivno u njima sudjeluju, iznose svoja mišljenja i stavove, te stječu nova znanja kroz suradnju sa sposobnim i empatičnim edukatorima koji su postali prepoznatljiva lica u našoj školi.

 

 

 

 

 

 

 

O tome učenici kažu.

Luka Lovre: Dog’s Trust radionice su jako zabavne. Uče nas da se prema psu ne ponašamo kao prema čovjeku, je pas ne voli zagrljaje i može se uplašiti ako prema njemu trčimo raširenih ruku

Ana Badrov: Dog’s Trust radionice nas uče kako sigurno pristupiti psu- da uvijek pitamo mamu, tatu i vlasnika za dozvolu, da nikada ni jednom psu, pa ni našemu, ne prilazimo dok jede ili spava.

Katarina Tolo: Najviše mi se svidjela radionica u kojoj smo se družili s pravim psom.

Ako se netko boji psa ovo je bila odlična vježba i iskustvo da se oslobodi straha, jer pas je najbolji čovjekov prijatelj.

Nadamo se da ćemo i ubuduće surađivati s Dog’s Trust fondacijom!

Tatjana Terzić