U periodu od 04.-06.06.2019. godine učenici petih razreda naše škole, u pratnji ravnatelja i učiteljica, bili su na trodnevnoj ekskurziji. Prvo odredište bio je grad Split, gdje smo u pratnji stručnog vodiča, posjetili Dioklecijanovu palaču i najpoznatiji splitski spomenik posvećen slavnom biskupu Grguru Ninskom. Ispoštovali smo tradiciju, te primili Grgura za palac i zaželjeli nešto, s nadom da će nam se i ostvariti.

Potom smo se ukrcali na trajekt Jadrolinije i nastavili putovanje do otoka Hvara.Na Hvaru smo proveli tri nezaboravna dana. Posjetili mjesta: Stari Grad, Jelsu, Hvar i Vrbosku. Obišli smo Katedralu sv. Stjepana, Arsenal, Gradsku lođu sa satom, Hektorovićevu palaču, Ribarski muzej, ostatke antičkog grada Farosa, najstarije građansko kazalište u Europi i druge znamenitosti otoka.

Slušali smo predavanje o maslinarstvu, te degustirali maslinova ulja i paštetu od maslina.

U slobodno vrijeme smo se kupali u unutrašnjem i vanjskom bazenu s morskom vodom i u moru, sunčali se na hotelskoj plaži. Noć je bila rezervirana za ples i zabavu u disko klubu, gdje smo uz pomoć animatorica naučili efektne plesne korake.

U povratku smo posjetili grad Trogir, obišli staru gradsku jezgru, te u večernjim satima stigli u Livno puni dojmova.

Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji!

                                                                                                            Tatjana Terzić