Naša škola sudjeluje u projektu Football3. Riječ je o projektu kojeg realizira Udruga Genesis Project iz Banja Luke i UEFA Fondacija za djecu, koji se provodi u više Županija u Bosni i Hercegovini. Osnovna ideja projekta jeste da se kroz nogomet potiče ravnopravnost spolova, jednakost, fair-play, kreativnost, poštovanje i zabava.

Nazvana po tri dijela (tzv. tri poluvremena): razgovor prije utakmice, utakmica i razgovor nakon utakmice. Nema sudaca i igrači su ti koji sami dogovaraju i izmjenjuju nogometna pravila. Osim postignutih golova, boduju se i moralne i fair – play vrijednosti, samo sudjelovanje i poštivanje dogovorenih pravila, a krajnji rezultat nije toliko bitan jer su na kraju svi pobjednici. Football3 uključuje ključne životne lekcije u svaku utakmicu.

Učenici osmih razreda sudjeluju u ovom projektu i danas su imali radionicu i predavanje na ovu temu. Voditelj projekta u Našoj školi je Sanel Orman koji je prošao obuku za ovaj projekt zajedno sa ostalim voditeljima iz osam škola naše Županije. Pomoćnici u projektu su učenici Matej Krezo, Luka Čičak i Ante Kelava koji su također prošli obuku.

Vladalo je veselo raspoloženje, druženje, zabava i igra….

Učenici koji sudjeluju:

 1. Matej Krezo
 2. Luka Čičak
 3. Ante Kelava
 4. Anđela Bartulović
 5. Franjo Čališ
 6. Iris Šperac
 7. Petra Duvnjak
 8. Zlatko Fabrij
 9. Ivan Križan
 10. Lara Čondrić
 11. Marija Mihaljević
 12. Ivana Barać
 13. Mate Boras
 14. Mate Kasalo
 15. Ivana Šiško
 16. Ivana Gelo

Sanel Orman