TKD klub Magone Livno je osnovan 10.10.1994. godine u Livnu. Djeluje u školskoj dvorani Osnovne škole Fra Lovro Karaula. Ima oko 110 članova u svim dobnim kategorijama. Treneri kluba su: August Orlović, Jakov Dolić, Ivan Ćosić, Vedran Ćubela, Emina Ortaš i Ivona Brnić.

Klub je organizirao 23 puta „Livno Open“, međunarodno natjecanje za kadete i juniore gdje, u prosjeku, svake godine, sudjeluje 300 natjecatelja iz 30 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

U klubu treniraju i učenici naše škole. Neki od njih su: Amar Ortaš, Saša Viktorija Knežević, Imran Omeragić, Zejd Omeragić, Martina Tolo, Ivica Mihaljević, Ira Duran, Harun Omeragić, Ajni Ortaš, Adrijan Knežević, Katarina Tolo, Mario Tolo…

Klub nastupa na mnogim natjecanjima unutar BiH i šire te ima natjecatelje u reprezentaciji BiH među kojima su i dva učenika naše škole, Martina Tolo i Ivica Mihaljević. Martina Tolo je ubilježila nastup na Europskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Imran Omeragić, Saša Knežević i Martina Tolo su ranije ponijeli titulu državnih prvaka, dok je aktuelni državni prvak Zejd Omeragić. Također, među učenicima naše škole, troje su nosioci crnog pojasa: Saša Viktorija Knežević, Iman Omeragić i Zejd Omeragić.

TKD klub Magone Livno već duže vrijeme svojim radom i rezultatima na razini države i međunarodnim natjecanjima u kontinuitetu daje mogućnost svojim članovima da sudjeluju na velikim natjecanjima te da odmjere svoje vještine sa najboljima u Svijetu i Europi.

Zejd Omeragić